Informatie voor werkgevers

Loonbeslag bij werknemers
Omdat steeds meer medewerkers te maken krijgen met schuldenproblematiek, kan dit voor u als werkgever gevolgen hebben. In het kader van schuldmanagement kunt u uw medewerkers ondersteunen, maar ook kunt u rechtstreeks te maken krijgen met loonbeslag. Dit heeft vergaande gevolgen voor de onderneming. Uw salarisadministratie is gemoeid met de schuldenproblematiek van uw medewerkers en het mogelijk loonbeslag.

Als medewerkers schulden hebben bij verschillende instanties, kunt u als werkgever met de volgende zaken te maken krijgen:

– loonbeslag via gerechtsdeurwaarders
– verzoek tot betaling van voorschotten
– verzoek tot eerdere uitbetaling van vakantie-uren
– verzoek om extra werkuren

Signalen
Schuld Hulp Verlening Maastricht adviseert u om alert te blijven op onderstaande signalen, waaruit kan blijken dat uw medewerkers financiële problemen hebben:

– toenemend ziekteverzuim
– stress en concentratieproblemen
– verminderde productiviteit
– geld lenen van collega ‘s
– verdenking van fraude of diefstal

Ondersteuning
U kunt als werkgever op verschillende manieren uw medewerker ondersteunen om zo loonbeslag te voorkomen. In een persoonlijk gesprek kunt u aansturen op de financiële situatie van uw medewerker. Door middel van voorlichting en budgetcoaching kunnen financiële problemen worden voorkomen en/of opgelost.

Schuldmanagement
Bij problematische schulden zijn budgetbeheer en debtcoaching een optie. Dit heet schuldmanagement. Schuld Hulp Verlening Maastricht heeft ervaren budgetbeheerders in dienst, die u hier prima in kunnen adviseren.
U kunt bij ons terecht voor:

– budgetcoaching
– budgetbeheer
– debtcoaching

Adviesgesprek
Wilt u meer te weten komen over ondersteuning van Schuld Hulp Verlening Maastricht? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij ons aan.